Igor Kolaković (©MN Press)
Igor Kolaković (©MN Press)

Selektor Kolaković: Partizan najjači kad je najpotrebnije, mladi igrači moraju da rade mnogo više

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 18:38

Iskusni stručnjak uživo posmatrao polufinalnu utakmicu Superlige Spartak - Vojvodina

Imali su odbojkaši Vojvodine i Spartaka jedan dodatan motiv da se pokažu u najboljem svetlu sinoć u Subotici. Razlog je jednostavan - na tribinama je bio i selektor seniorske reprezentacije Srbije Igor Kolaković.

Novosađani su pobedili Jevtićevu ekipu i na taj način izjednačili na 1-1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige za odbojkaše, a svoj utisak nakon meča je izneo i iskusni stručnjak, koji se priprema za start reprezentativnih obaveza.

Izabrane vesti

"Najvažnije je ono što je sada u toku a to je plej-of. Koncentracija kvaliteta je sada najveća i pravi kvalitet igrača pokazuje se baš u ovakvim utakmicama", ukazuje Kolaković u razgovoru za sajt lige.

Prokomentarisao je selektor i učinak Partizana, kluba koji je prvi ušao u finale, a za koji je nekada i sam igrao.

"Partizan je osvojio dva trofeja ove sezone i to im sigurno uliva veliko samopoudanje. Ambicije u domaćem prvenstvu iste su im kao i u Kupu i Superkupu. Imali su poteškoća u ligaškom delu sezone u kom su bili tek treći, ali pokazali su da su najjači kad je najpotrebnije, osvajanjem pomenutih pehara".

Šestostruki uzastopni šampion Vojvodina uspela je da ostane u seriji sinoćnim trijumfom u Subotici, a Kolaković je uveren da će Novosađani proći u finale.

"Vojvodina je bila u problemu pred ovaj meč, suočavali su se sa eliminacijom, ali sada se serija vraća u Novi Sad. Očekujem da Vojvodina pobedi u majstorici iako Spartak ne treba otpisati pre samog meča".

Mladi igrači iz domaćeg prvenstva baza su jake reprezentacije, a Kolaković je između ostalog i prisutan na ovakvim mečevima kako bi ispratio njihovu igru.

"Mnogo je važno da ima što više mladih igrača na koje mi iz stručnog štaba moramo da obratimo pažnju. Ne mogu reći da ih nema, ali će sigurno morati da rade mnogo više nego do sada da bi bili konkurentni za sastav reprezentacije", poručuje selektor.

Majstorica plej-of serije Vojvodina - Spartak na programu je u četvrtak od 17 časova u maloj sali Spensa, a ulaz je besplatan. Pobednik će u finalnoj seriji igrati protiv Partizana koji je u polufinalu trijumfovao protiv Radničkog iz Kragujevca.       

PIŠE: Stefan VELIMIROVIĆ


tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara